5 redenen om mee te werken aan de Preventie.

 • Inbraak in de auto:
  5 seconden
 • Aangifte doen, Formulieren invullen:
  5 uur
 • Reparatie van de auto, lakschade:
  5 dagen
 • Aanschaf / inbouw / installeren apparatuur: 5 weken
 • Nog steeds glas in de auto na: 5 jaar

112

Preventie

Auto leeg? "Doe 't liever zelf"

Met deze slogan worden automobilisten in Utrecht gewaarschuwd om geen waardevolle spullen in hun auto achter te laten.
Hoewel autoinbraak het meest voorkomende misdrijf in Utrecht is, zijn veel mensen zich niet bewust van het risico dat ze nemen door waardevolle spullen in hun auto achter te laten.
Automobilisten kunnen bijdragen aan hun eigen veiligheid door zelf hun auto leeg te halen en duidelijk te laten zien dat de auto leeg is.

Dat kan bijvoorbeeld met een spiegelhanger: ‘Deze auto is al leeg!’.

Bewaking:

Bewaking geschiedt d.m.v een gesloten camerasysteem, dat op alle verdiepingen, bij de in- en uitgangen van het noodtrappenhuis en bij de betaalautomaten is doorgevoerd.

Tevens wordt er in de garage regelmatig gecontroleerd door het preventieteam van de Politie of uw auto goed is afgesloten en of er geen waardevolle spullen in het zicht liggen.

De parkeergarage is volledig afgesloten.

U kunt alleen naar binnen door een inrijkaart te trekken. Bij de lift en het trappenhuis zijn de deuren alleen te openen met uw parkeerkaart (inrijkaart); dit alles om de veiligheid binnen het gebouw te vergroten. Laat daarom geen vreemden met u meelopen indien u de parkeergarage betreedt.
Alleen u en uw medepassagiers mogen het pand betreden met gebruikmaking van uw parkeerkaart (inrijkaart); dit alles om inbraken en vandalisme te voorkomen.

U parkeert op eigen risico.

De eigenaar en de beheerder aanvaarden generlei aansprakelijkheid, in welke vorm dan ook. De voorwaarden voor het parkeren zijn gedeponeerd onder nr. 102/86 ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht en zichtbaar opgehangen.
Tarief als vermeld op het tariefbord.

Om inbraken te voorkomen:

Niets van waarde achterlaten in uw auto.
Laat eventuele handschoenenkastjes openstaan, geen autoradio's achter in uw voertuig, laat geen koffers of andere voorwerpen op uw achterbank liggen, zorg voor een goedgekeurd alarmsysteem.